Ulkokultaista suojelua

Edellisen ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasosen romuttama soidensuojeluohjelma saa entistä enemmän farssin piirteitä. Ulkonäkökeskeisyys vaivaa jo ympäristönsuojeluakin.

Äkkinäinen voisi kuvitella, että suojelupäätökset tehdään luontoarvojen, eliöiden monimuotoisuuden sekä vaikuttavuuden perusteella. Aivan kuten on tehty ennenkin. Tämän vuoksi tehtiin valtava kartoitustyö ja määriteltiin suojeluun sopivat kohteet. Enää olisi tarvinnut saattaa ohjelma maaliin. Viime hetkellä Sanni veti maton jalkojen alta ja keskeytti suojelun ja heitti hukkaan kaikki kartoitukseen käytetyt työtunnit.

Nyt suojelupäätöksiä tehdään soiden muodon perusteella. Epäsäännöllisen muotoisia soita on jätetty suojelematta. Jos joskus on leikkisästi, tai vähemmän leikkisästi, puhuttu tasapäistämisestä niin tässä aletaan tehdä uusia ennätyksiä sillä saralla. Suojelupäätöksiä tehdään siis sillä perusteella miten kivan symmetriseltä suojeltu alue näyttäisi kartalla.

Jäämme odottamaan milloin toimeentulopäätökset tehdään pärstäkertoimella ja opetusministeri alkaa jakaa oppilaitoksille rahoitusta rakennusten ulkomuodon perusteella.

”Metsähallitus on esimerkiksi karsinut suojelukohteita pois sen perusteella, että suot ovat epäsäännöllisen muotoisia. Ei tämä ole mikään peruste suojelun romuttamiselle, luonto ei ole aina suorakulmaista”, toteaa Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja, täydennysohjelman valmisteluun itsekin osallistunut Risto Sulkava.

http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2015/metsahallitus-romuttamassa-soiden-suojelun

Advertisement
Kategoria(t): Suojelu Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s